Rólunk

Tilky Pince Villány

Tilky Pince Villány

Vettle

Családi pincészetünk tevékenységét 1986-ban kezdte meg a szekszárdi borvidékhez tartozó Dunaszentgyörgy melletti Vettle pusztán. Az enyhe déli lejtésű birtokunkon kezdetben gyümölcsöst, törpealmást, kanadai kordon művelésű vegyes fehér szőlőt gondoztunk, majd egy újabb tercia vásárlása után 2005-ben modern horganyzott kordonos 550 tőkés merlot ültetvényt telepítettünk. A testes francia vörösbort adó vesszők megtalálták helyüket és ma már 10 hektós termés átlaggal büszkélkedhetünk. 2010-ben a Duna menti borok versenyén 2009-es Merlot-unk nagy aranyérmet nyert. Hegyközségi borversenyeinken rendre kiváló minősítéssel végzünk.

Villány

A szőlőművelést és a borászatot megszeretve 1998-ban Villányban a Szár-Somlyó hegy lábánál vásároltunk egy harmad hektáros területet melyen Portugieser korábbi nevén – a borvidékkel a köztudatban összefonódott – Kékoportót termesztünk. Anno a tőkék 40-50 évesek voltak, és mivel az évenkénti pótlási igény elérte a 30%-ot, a teljes megújítás mellett döntött a család. Európai Uniós támogatásból egy 1500 tőkés gyönyörű Portugieser ültetvényt alakítottunk ki. A 30 mázsás visszafogott termésátlag évjárattól függően 15-20 hl kiváló minőségű vörösbort ad..

Családi pincészetünk Villány szívében a történelmi borudvarban található. 22 méter hosszan technológiai, bortrezor és borbemutató részleggel kialakítva. Pincénkről, borászati technológiánkról a Borászat fül alatt olvashat.